Kaynak Geliştirme Projeleri

Vakıf, Cerebral Palsy’li bireylerin hayat boyunca gereksinim duydukları teşhis, tedavi, özel eğitim, rehabilitasyon, psikolojik destek hizmetlerine ücretsiz ulaşmaları için çeşitli kaynak geliştirme projeleri yürütmektir.

Steptember

Steptember, Avustralya’daki Cerebral Palsy Alliance tarafından 2011 yılında başlatıldı. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı 2014 yılında ülke temsilcisi olarak bu ağa dahil oldu. Her yıl Eylül ayı boyuncasüren kampanya kapsamında katılımcılardan kendi sağlıkları için günde on bin adım atmaları ve Cerebral Palsy’li çocuklar için sosyal çevrelerinden bağış toplamaları beklenmektedir.

Steptember aracılığıyla toplanan bağışlar ile Vakıftan hizmet alan çocuklara Değerlendirme ve Yönlendirme Desteği, Erken Müdahale, Hidroterapi, Psikolojik Danışmanlık, Fizyoterapi, Özel Eğitim gibi hizmetlerin ücretsiz olarak sağlanmasının yanı sıra eğitim – öğretim bursu da verilmektedir.

Detaylı bilgi almak ve Steptember’a katılmak için tıklayın

Sahiplenme

Maddi durumu yetersiz olan Cerebral Palsy’li çocukların ihtiyacı olan özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin bir bağışçı tarafından üstlenilmesini kapsayan programdır. Aylık, üç aylık ve altı aylık seans sahiplenme seçenekleri olan program için çocuk seçimi Vakıf tarafından yapılmaktadır. Bağışçı tarafından talep edilmesi halinde çocuğun kişisel bilgileri gizli tutularak gelişimi hakkında bilgi bağışçı ile paylaşılabilmektedir.

Program hakkında detaylı bilgi almak ve Cerebral Palsy’li bir çocuğun seanslarını sahiplenmek için tıklayın.

Adım Adım

Vakıf, Adım Adım Yardımseverlik Koşusu’na dahil olarak bağış kampanyası düzenlemektedir. Her sene farklı bir kampanya üzerinden bağış toplayan Vakıf hem erken müdahale çalışmalarını desteklemekte hem de daha fazla Cerebral Palsy’li çocuğun ihtiyaç duyduğu özel eğitim ve rehabilitasyon çalışmalarına ücretsiz olarak ulaşmalarını sağlamaktadır.

Detaylı bilgi almak için tıklayın.