TSCV Metin Sabancı Okulları - Güvenilir Ortamda Uzman Kadro

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı-Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları'nda hafif, orta ve ağır düzey olmak üzere çeşitli seviyelerde engele sahip, özel gereksinimli çocuklar; okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademelerinde öğrenim görmektedir.

Her sınıfın mevcudu 6-8 öğrenciden oluşmaktadır. Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişim özellikleri dikkate alınmaktadır. Her sınıfta, bir sınıf öğretmeni ve bir usta öğretici olmak üzere iki öğretmen eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Sınıf öğretmenlerimiz, eğitim fakültelerinin Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nden mezun ve alanında deneyimli öğretmenlerdir. Usta öğreticilerimiz okul öncesi eğitim veya çocuk gelişimi bölümlerinden mezun, deneyimli öğreticilerdir.

Ortak kullanım alanlarının, sınıfların, atölyelerin ve kişisel bakım odalarının fiziki koşulları, öğrencilerin güvenli ortamlarda öğrenim görmelerini sağlamak için yapılandırılmış olup, tüm gereksinimleri dikkate alınmıştır.  Öğrencilerin kişisel bakım, beslenme gibi ihtiyaçlarıyla ilgilenen tüm çalışanlarımıza, uzman eğitimciler tarafından düzenli olarak eğitim verilmektedir.

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın Ataşehir’de bulunan kampüsünde  yer almakta olup; kampüs güvenliği, özel güvenlik eğitimi almış güvenlik ekibince sağlanmaktadır. Tüm veliler Vakıf tarafından verilmiş olan yayaya ve araca özel giriş kartlarıyla kampüse giriş yapmaktadır. Kampüsten düzenli hizmet alan aileler dışındaki tüm misafirler güvenlik ekibinin kontrolü ve teyidi ile giriş yapabilmektedir.

Çocuğun ilk toplumsal çevresi olan ailenin; çocuğun gelişiminde, sosyal etkileşiminin oluşmasında oldukça önemli bir yeri vardır. Aileden sonra çocuğun ilk sosyal ortamı okuldur. Çocukların gelişimlerinin ve eğitimlerinin şekillendiği okul ortamları aynı zamanda da ilk öğrenme yaşantılarının gerçekleştiği çevrelerdir.  Metin Sabancı Özel Eğitim Okullarında, yapılandırılmış güvenli ortam ve uzman kadro ile öğrencilerin gelişim alanlarına yönelik çalışmalar ve eğitimsel faaliyetler özenle yürütmektedir.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na bağlı olarak 2011 yılında açılan Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları hakkında detaylı bilgi ve iletişim için Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.metinsabanciokulu.k12.tr/