Kovid-19 Salgını Sonrası İlk Uluslararası Hareketliliği Polonya’da Gerçekleştirdik!

Erasmus+ Programı altında desteklenen “IDA: Inclusive Digital Academy” projemizin Kovid-19 Salgını sonrası fiziken gerçekleşen ilk hareketliliği Polonya’da gerçekleşti. 5. Ulus Ötesi Toplantı adlı etkinliğe 2-6 Kasım tarihleri arasında Türkiye Down Sendromu Derneği ile iş birliği içerisinde katılım sağladık. 

Polonya Zihinsel Engelliler Derneği Gdansk Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik kapsamında; proje kapsamında geliştirilen ve özel gereksinimli bireylerin dijital becerilerini artırmayı amaçlayan IDA uygulamasının süreçleri üzerine toplantılar gerçekleştirdik. Türkiye Down Sendromu Derneği’nin sağlamış olduğu uzman ve özel gereksinimli gönüllü desteği ile TSCV olarak; IDA uygulamasının demo versiyonu üzerinden kullanıcı testlerine katılım gösterdik. Ayrıca özel gereksinimli bireylerin ihtiyaç duyabileceği yeni dijital beceriler üzerinden planlamalar yaptık.

Etkinlik sırasında; farklı ülkelerden proje ekiplerine eşlik eden özel gereksinimli bireylere, katıldıkları birçok farklı atölye çalışması ve Polonya’nın bir zamanlar ticaret merkezi olan Gdansk şehri gezisi aracılığıyla farklı kültürlerle tanışma imkânı sağladık.