I.D.E.A. – Together We Can Projesine Avrupa Komisyonundan 2022 Yılı En Yaratıcı Proje Ödülü Takdim Edildi!

Vakfımızın hizmet birimlerinden Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları’nın ortağı olduğu I.D.E.A. – Together We Can Projesi, The European Innovative Teaching Award‘da,  Avrupa Birliği Komisyonu’ndan, 2022 Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Çağında Yürütülen En Yenilikçi Proje Ödülünü aldı.

25 Ekim 2022 tarihinde Brüksel’de düzenlenen ödül töreninde, Proje Koordinatörümüz Tanja Nikolovski, ödülü projemize katkı veren herkes adına aldı.

Ödül töreninde Komisyon Üyesi Mariya Gabriel ve Fors Arkitekter'in kurucusu Sofia Fors, katılımcılara yönelik yaptığı konuşmalarında ilham veren projelere imza atan tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.
 

Avrupa Yenilikçi Öğretim Ödülü (The European Innovative Teaching Award) Hakkında:

Avrupa Yenilikçi Öğretim Ödülü (The European Innovative Teaching Award), öğretmenlerin ve okulların çalışmalarını vurgulamayı ve ödüllendirmeyi ve yenilikçi öğretim uygulamalarını sergilemeyi amaçlayan, 2021'de başlatılan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.

Girişim, daha geniş Avrupa Eğitim Alanı (European Education Area) girişiminin bir parçasını oluştumakta ve Erasmus+ programı tarafından finanse edilen başarıyla tamamlanmış projeleri ödüllendirmektedir.

Ödül bu yıl “Birlikte Öğrenmek, Yaratıcılığı ve Sürdürülebilirliği Teşvik Etmek” teması etrafında “Yaratıcılık”, “Kapsayıcılık” ve “Sürdürülebilirlik” olmak üzere üç alt başlıkta düzenlenmiştir. Tema, Yenilikçi Öğretim Ödülü ile Komisyonun Yeni Avrupa Bauhaus girişimi arasında bağlantı kurulmuştur.
 Ödül töreninde, 2022 yılının başarılı 98 projesine ödülleri takdim edilmiştir.

Bu 98 proje içerisinde;

  • Erken Çocukluk Eğitimi ve Bakımı kategorisinde 20 proje,
  • İlk Öğretim kategorisinde 26 proje,
  • Orta Öğretim kategorisinde 27 proje,
  • Mesleki Eğitim ve Öğretim (MEÖ) Okulları kategorisinde 25 proje bulunmaktadır.

Ödül Törenini izlemek için (İngilizce): https://webcast.ec.europa.eu/2022-european-inovative-teaching-award