CEREBRAL PALSY’Lİ ÇOCUKLARIN CUMHURİYET MUTLULUĞU

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu büyük bir mutlulukla kutladı. Çamlıca Kulesi ve çocuk ülkesi KidZania’ya giden Celebral Palsy’li çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, Celebral Palsy’li çocuklara harika bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması yaşattı.

Vakıf yetkilileri ve 30 çocuk, İstanbul’un her köşesinin görüntülenebildiği, muhteşem manzarasını gözler önüne seren Çamlıca Kulesi’ne gitti. Burada manzaranın tadını çıkaran, İstanbul hakkında farklı bilgiler öğrenen çocuklar, daha sonra soluğu dünyanın ilk çocuk ülkesi olan KidZania’da aldı.

KidZania’nın davetlisi olarak mekana gelen Celebral Palsy’li çocuklar, farklı iş alanlarını tanıma, deneyimleme ve sorumluluk alma fırsatını yakaladı. Çocuklardan bazıları pilot, arkeolog gibi alanlara yönelirken bazıları ise şef olmayı tercih etti.

Gün boyu eğlenceli dakikalar geçiren çocuklar, ekip çalışması, sorumluluk bilinci, özgüven gibi önemli kavramları eğlenerek öğrendi.

Cerebral Palsy nedir?

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan ancak buna karşın en az anlaşılan engellilik durumudur. 

Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li kişi yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.