BENvob Projemizin STK Kapasite Geliştirme Programını Tamamladık!

 Sivil Toplum Diyaloğu V Hibe Programı altında desteklenen “BENvob – Ben Varsam Okulum Bütün” projemiz kapsamında düzenlediğimiz engellilik alanında çalışan STK’lara yönelik kapasite geliştirme programını 25 farklı sivil toplum kuruluşundan katılımcılarımızla tamamladık.

 STK Kapasite Geliştirme Programımızın ilk modülünü “Finansal Sürdürülebilirlik ve Kaynak Geliştirme (FSvKG)” alanında 28 ve 29 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdik. Bu modülümüzde, finansal sürdürülebilirliğin, kurumsal diğer unsurlarla ilişkisi, itibar yönetiminin kaynak ve ilişki geliştirmedeki önemi, kurumsal ve bireysel, bağışların geliştirilmesi için kullanılan araçlar ve çeşitlilikleri konuştuk.

 İkinci modülümüz olan “Kaynaştırma/bütünleştirme eğitiminde yolun neresindeyiz? Neler yapabiliriz?” modülünü 4 ve 6 Ocak tarihlerinde gerçekleştirdik. Pandemi sürecinden dolayı çok etkilenen kaynaştırma/bütünleştirme eğitiminde mevcut durumları da değerlendirdiğimiz bu modülde, eğitim hakkı bağlamında yasal durum ve kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarına yönelik çözüm önerileri gibi detaylar da konuşuldu.

 Son olarak “Şiddetsiz İletişim Yöntemi ile Kendimizle ve Karşımızdakiyle Bağlantı Kurmak” modülümüzü 8 Ocak tarihinde gerçekleştirerek STK Kapasite Geliştirme Programımızı tamamladık. Bu son modülümüzde, şiddetsiz iletişimin dört aşamasına odaklanarak, karşımızdakini can kulağı ile dinleme, duygularımızı tanıma ve onlarla temasa geçme, ricada bulunma, ihtiyaç farkındalığı ve gözlem yapma gibi farklı alanlarda pratik çalışmalar yaptık.