Aile Danışma Merkezimizden Ailelerimize Özel Hizmet!

Salgın sebebiyle hizmetlere ara vermiş olmaktan kaynaklanan kaygıları biraz olsun giderebilmek ve bu süreçte ailelerimizi ve çocuklarımızı yalnız bırakmamak adına, Özel TSÇV Aile Danışma Merkezi, 16 Mart’tan itibaren Uzaktan Danışmanlık Hizmeti süreçlerini yapılandırmaya başlamıştır. 

 Uzaktan Danışmanlık Hizmeti, ailelerimizin gereksinim duydukları konularda, yapılması gerekenleri belirleme, karar verme, var olan problemlerini çözme ve benzeri konularda - tarafsız, kişilik haklarına saygılı, güven ve gizliliğe önem veren - uzman danışmanlardan yardım aldığı bir süreçtir. Aile üyelerinin kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek kendini gerçekleştirebilmesi ve çocuğunun gereksinimlerini karşılayabilmesi için çevrimiçi yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir.  

Nisan ayından itibaren Uzaktan Danışmanlık Hizmeti kapsamında 62 aileyle toplam 201 çevrimiçi seans gerçekleşmiştir. Aileler, salgın sebebi ile yaşanan kaygılardan, doğal ortamda öğrenme ve evde aktivite önerilerine kadar birçok konuda destek almışlardır. Bu süreçte uzmanlarımız toplam 9 video çekerek ailelerimizle evde yapabilecekleri önerileri paylaşmışlardır.