TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI- CEREBRAL PALSY TÜRKİYE’NİN ADANA’DA AİLELERE VE UZMANLARA YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ SEMİNER BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ!

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye, çocukluk döneminde en yaygın rastlanan fiziksel engellilik durumu Cerebral Palsy konusunda düzenlediği seminerlerin sonuncusu Adana’da Seyhan Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirdi. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında 5 Aralık 2021, Pazar günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonunda düzenlenen seminerde Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye İcra Kurulu Başkanı İsmail Kemal Gürleyik, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın Akademik Kurulunun Üyeleri aileler ve uzmanlarla bir araya geldi. 

Pandemi sonrası ilk seminerin Adana’da olmasından dolayı duyduğu heyecan ve mutluluğu belirterek sözlerine başlayan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye İcra Kurulu Başkanı İsmail Kemal Gürleyik: “Vakıf olarak, Cerebral Palsy konusunda akademik çevrede farkındalık yaratarak bilimsel çalışmaların artmasını sağlamak, Cerebral Palsy ile çalışacak eğitimci ve uzman kadroları araştırma yapmaya yönlendirmek ve toplumda Cerebral Palsy bilinirliğini artırmak için gönüllü bilim insanlarından oluşan Akademik Kurulumuz ile birlikte uzmanlara ve ailelere yönelik bilimsel toplantılar organize ediyoruz.” dedi.

Uzmanlara yönelik olarak gerçekleştirilen ilk seminerde uzmanlar, Cerebral Palsy’ye dair kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, alanında en iyi olan uzmanlarla bir araya gelip kariyerlerine yön verecek önemli bilgiler elde ettiler. Ailelerden ilgi gören seminerin ikinci kısmında, ailelerin kafasındaki soru işaretleri giderildi. Merak ettikleri ve öğrenmek istedikleri her konuya açıklık getiren uzmanlarla sohbet etme fırsatı yakalayan aileler, seminerde çocuklarının yaşadığı sorunları anlatma şansı yakaladılar.

Toplantıda ailelerin sıkıntılarını dinleyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, konuya ilgili hassasiyetlerini dile getirdi. Sayın Akay yaptığı konuşmada “Cerebral Palsy farkındalığını oluşturmak ve çocuklarımızın yanında olmak mutlak görevlerimizden biri. Bu yüzden bu seminerin gerçekleştirerek, aileleri ve uzmanları bir araya getirmek istedik. Bundan sonra da Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı - Cerebral Palsy Türkiye ile farklı çalışmalarda işbirliklerimiz devam edecek.” dedi.

Cerebral Palsy nedir?

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon Cerebral Palsy’li kişi yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.